Gaiwan Teapot

99,00 

De alledaagse Chinese theepot wordt een Gaiwan of Zhong genoemd. Deze prachtige Gaiwan gegraveerd is het resultaat van kwaliteitswerk om u dankzij de niet-poreuze klei te laten genieten van zeer verschillende theesoorten, zonder vrees voor vermenging van de aroma’s.

Onze garanties:

  • 14 dagen geld terug garantie.
  • Levering met tracking.
  • Responsieve klantendienst.

Een Gaiwan Gegraveerde Keramische Theepot 125ml

Het is een degustatiekopje in drie delen: het schoteltje symboliseert de aarde, het kopje de mens en het dekseltje de hemel. Kies ook zijn kruik en een van de modellen uit bijpassende kopjes om uw theeservies samen te stellen!

  • Materiaal : Terracotta - Keramiek - Gepigmenteerd steengoed
  • Oorsprong : Dehua (China)
  • Inhoud : 200ml (0. 2L)
  • Afmetingen : 9,5 x 8,5cm
  • Kleur : Donkerbruin
  • Filter : Steengoed, zelfde type met gaatjes, geïntegreerd in de theepot
  • Levertijd 2 tot 4 weken

Gaiwan: een klein vat om thee in te zetten.

Teapot betekent "kom met een deksel" in het Chinees. Gebruikt in China sinds de Ching-dynastie (1644-1912). Een gaiwan (spreek uit als gaiwan) is klein genoeg om met één hand vast te pakken.

Voordelen van een gaiwan

Met een gaiwan kunnen theeblaadjes meerdere malen opnieuw worden geïnfuseerd.

Perfect voor meerdere infusies, meestal voor oolong, groene, witte en pu erh-thee. Zwarte thee ("rode thee" in China) behoudt minder snel zijn smaak tijdens meerdere infusies.

Controleer de infusie.

Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u bewonderen hoe ze hun smaak afgeven en beter inschatten wanneer u het infuseren moet stoppen.

Gebruik uw gaiwan

Doe de theeblaadjes in de kom.

De hoeveelheid varieert naargelang de sterkte van de thee, de grootte van de gaiwan en uw persoonlijke smaak. Gebruik over het algemeen meer dan in een theepot en zet korter.

Het hete water toevoegen

De temperatuur van het water varieert, afhankelijk van het soort thee. Gebruik het deksel om de bladeren om te roeren.

Hervind het deksel op het kopje

wanneer het brouwen klaar is (tussen 10 seconden en een paar minuten). Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water eruit te laten stromen, maar klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.

Houd de Gaiwan vast.

Probeer om de methode te vinden die het meest natuurlijk aanvoelt. Gebruik uw duim en middelvinger om de uitlopende rand van de kom vast te houden. Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsgewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U zult uw vingers een of twee keer branden voordat het goed gaat, dat is normaal!

Giet de thee uit de gaiwan in een kopje.

Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem naar uw kopje of een kan als u meerdere mensen wilt bedienen met een gelijkmatig brouwsel. Doe dit met vertrouwen, de thee zal vlot uitschenken. Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u er thee in laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.

Wanneer u klaar bent, doet u er heet water bij en zet u de blaadjes opnieuw.

Upptäck Theeservies Chinees Porselein, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinees Theeservies kollektion.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gaiwan Teapot”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *