Een Chinese Gaiwan Theepot Service 120ml
De set wordt gepresenteerd in een praktische harde draagtas. U kunt het gebruiken voor alle soorten thee, van de meest kwetsbare tot de sterkste, waarbij porselein en glas materialen zijn zonder geheugen en respectvol voor thee die bij lage temperatuur wordt gezet.
- Materiaal:
- Gaiwan en Kopjes : Aardewerk - Keramiek - Porselein
- Keepjes : Glas of Porselein volgens model
- Oorsprong : China
- Inhoud : Gaiwan 120ml - Kan 190-200ml - Kopje 35-40ml
- Afmetingen bij benadering:Â zie foto
- Kleur: wit
- Filter: porselein en roestvrij staal dat op kan of kopjes past
- Delivery 2 tot 4 weken
Wat is een Gaiwan?
Een gaiwan is een klein vat om thee in te zetten.
Dit Chinese woord verwijst naar een "gedekselde kom" en wordt gebruikt in plaats van een kleine theepot of kop. Gaiwans worden in China gebruikt sinds de Ching Dynastie (1644-1912). Een gaiwan (uitgesproken als gaiwan) bestaat uit drie delen: een kom, een deksel en een schoteltje of schotelkopje. Hij is meestal klein genoeg om alle drie de delen in één hand te kunnen vastpakken.
Voordelen van een gaiwan
Een gaiwan stelt de theedrinker in staat zijn blaadjes meerdere malen opnieuw te laten trekken.
Het is perfect voor meerdere infusies, die het meest worden beoefend voor oolong, groene, witte en pu erh-thee. Zogenaamde zwarte thee (in China rode thee genoemd) behoudt zijn smaak minder goed tijdens meerdere trekken.
Een gaiwan maakt ook een zeer goede controle van de infusie mogelijk.
Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u zien hoe ze zich ontwikkelen en hun volle smaak vrijgeven, en kunt u beter beoordelen wanneer u de infusie moet stoppen. De gaiwan geeft je het gevoel dat je de thee-ervaring leidt, en niet slechts een toeschouwer bent.
Hoe gebruik je je gaiwan
je vindt alle tips voor het gebruik van een gaiwan in foto's in onze blogpost. Samengevat:
Doe de theeblaadjes in de kom.
De hoeveelheid varieert afhankelijk van de sterkte van de thee, de grootte van de gaiwan en uw persoonlijke smaak. Gebruik in het algemeen meer dan in een theepot en zet korter. Wij raden u aan uw eigen proefexperimenten uit te voeren en aantekeningen te maken.
Schenk heet water in de kom
De temperatuur van het water moet variëren, afhankelijk van de soort thee die u gebruikt. Gebruik het deksel van uw gaiwan om de bladeren te roeren, en kijk hoe ze vol ontzag dansen en opzwellen.
Sluit het deksel.
Wanneer het brouwen is voltooid (tussen 10 seconden en een paar minuten), doet u het deksel weer op de beker. Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water eruit te laten stromen, maar klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.
Houd de Gaiwan.
Er zijn verschillende manieren om uw gaiwan vast te houden. Experimenteer en vind de methode die voor jou het meest natuurlijk aanvoelt. Gebruik uw duim en middelvinger om de rand van de kom vast te houden (houd alleen de bovenkant vast om uw vingers niet te verbranden). Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsgewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U kunt beide handen gebruiken en uw gaiwan aan de schotel optillen. U zult uw vingers een of twee keer branden voordat het goed gaat, dat is normaal!
Giet de thee uit de gaiwan in een kopje.
Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem in de richting van de kan en serveer vervolgens meerdere mensen met een gelijkmatig brouwsel. Doe dit met vertrouwen en de thee zal vlot uitschenken. Het vergt een beetje oefening. Oefen de eerste paar keer niet voor een computer of een toeschouwer. Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u de thee in uw gaiwan laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.
Nip tevreden aan uw thee in de wetenschap dat u geslaagd bent.
Wanneer u klaar bent, doet u heet water in uw gaiwan en zet u de blaadjes opnieuw.
Upptäck Gaiwan Chinese Theepot +/- Chahai Thee Dienblad 130ml, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinees Theeservies kollektion.
Reviews
There are no reviews yet.