Chinese Gaiwan porseleinen theepot 180ml

49,00 

Grote elegantie, absolute zuiverheid, deze porseleinen Gaiwan is een juweeltje van Chinees serviesgoed. De gaiwan is een theepotkopje dat dagelijks door theeliefhebbers wordt gebruikt. Dit met de hand beschilderde model van fijn porselein is geschikt voor alle theesoorten, perfect voor uw ontdekkingen.

Onze garanties:

  • 14 dagen geld terug garantie.
  • Levering met tracking.
  • Responsieve klantendienst.

Een Chinese Gaiwan

  • Materiaal : Aardewerk - Keramiek - Porselein
  • Oorsprong : Jingdezhen - China
  • Inhoud : 180ml (0. 18L) - 1 tot 2 kopjes afhankelijk van de capaciteit
  • Afmetingen : zie foto
  • Kleur : Wit handgeschilderd kleurrijk patroon
  • Deksel dient als filter
  • Levertijd 3 tot 4 weken

Elk stuk is uniek, er kunnen kleine verschillen met foto's waargenomen worden.

Gaiwan: een klein vat om thee in te zetten.

Dit Chinese woord betekent "gedekselde kom" en wordt gebruikt in plaats van een theepot of kop. Het wordt in China gebruikt sinds de Ching-dynastie (1644-1912). Een gaiwan (spreek uit als gaiwan) is meestal klein genoeg om in één hand te kunnen vastpakken.

Voordelen van een gaiwan

Een gaiwan om herhaaldelijk opnieuw theeblaadjes in te doen.

Perfect voor meerdere infusies, meestal voor oolong, groene, witte en pu erh-thee. Zwarte thee ("rode thee" in China) behoudt minder snel zijn smaak tijdens meerdere infusies.

Een gaiwan stelt u in staat de infusie te controleren.

Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u bewonderen hoe ze hun smaak afgeven en kunt u beter beoordelen wanneer u de infusie moet stoppen.

Hoe gebruikt u uw gaiwan

In het kort:

Doe de theeblaadjes in de kom.

De hoeveelheid varieert afhankelijk van de sterkte van de thee, de grootte van de gaiwan, uw persoonlijke smaak. Gebruik over het algemeen meer dan in een theepot en zet korter.

Schenk heet water in de kom

De temperatuur van het water varieert, afhankelijk van het soort thee. Gebruik het deksel van uw gaiwan om de bladeren om te roeren.

Sluit het deksel.

Als het brouwen klaar is (tussen 10 seconden en een paar minuten), doet u het deksel weer op het kopje. Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water eruit te laten stromen en klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.

Houd de Gaiwan.

Vele manieren om uw gaiwan vast te houden: experimenteer en vind de methode die voor u het meest natuurlijk aanvoelt. Gebruik uw duim en middelvinger om de uitlopende rand van de kom vast te houden. Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsgewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U zult uw vingers een of twee keer branden voordat het goed gaat, dat is normaal!

Giet de thee uit de gaiwan in een kopje.

Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem naar uw kopje of een kan als u meerdere mensen wilt bedienen met een gelijkmatig brouwsel. Doe dit met vertrouwen, de thee zal vlot uitschenken. Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u de thee erin laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.

Wanneer u klaar bent, doet u er heet water bij en zet u de blaadjes opnieuw.

Upptäck Porseleinen Theepot Wit 110-280ml, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinese Theepot kollektion.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chinese Gaiwan porseleinen theepot 180ml” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *