Jade Gaiwan 140ml

75,00 

Deze kleine Jade Porcelein theepot is van grote schoonheid. De Chinezen noemden dit type porselein dat op 1400°C was gebakken “de steen met 5 kleuren”.

Onze garanties:

  • 14 dagen geld terug garantie.
  • Levering met tracking.
  • Responsieve klantendienst.

Een Jade Gaiwan 140mL

Het is inderdaad een unieke gradatie die deze prachtige gaiwan kleurt. Een jade theepot om van je thee te genieten bij Gong Fu Cha, en waarom niet?

  • Materiaal : Aardewerk - keramiek - jade porselein
  • Oorsprong : China
  • Inhoud : Gaiwan ongeveer 140ml (0,14L)
  • Afmetingen : ongeveer 9,8 x 9. 7cm
  • Kleur: Groen, Roze, Blauw, Wit of Grijs Marmer
  • Geen filter (deksel dient als filter)
  • Delivery 3 tot 4 weken

Gaiwan: een klein vat om thee in te zetten.

Taperende pot die in het Chinees "kom met deksel" betekent. Gebruikt in China sinds de Ching-dynastie (1644-1912). Een gaiwan (spreek uit als gaiwan) is klein genoeg om in één hand te kunnen vastpakken.

Voordelen van een gaiwan

Theebladeren herhaaldelijk infuseren.

Perfect voor meerdere infusies, meestal voor oolong, groene, witte en pu erh-thee. Zwarte thee ("rode thee" in China) behoudt minder snel zijn smaak tijdens meerdere infusies.

Controleer de infusie.

Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u bewonderen hoe ze hun smaak afgeven en beter inschatten wanneer u het infuseren moet stoppen.

Gebruik uw gaiwan

Doe de theeblaadjes in de kom.

De hoeveelheid varieert naargelang de sterkte van de thee, de grootte van de gaiwan en uw persoonlijke smaak. Gebruik over het algemeen meer dan in een theepot en zet korter.

Het hete water toevoegen

De temperatuur van het water varieert, afhankelijk van het soort thee. Gebruik het deksel om de bladeren om te roeren.

Hervind het deksel op het kopje

wanneer het brouwen klaar is (tussen 10 seconden en een paar minuten). Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water eruit te laten stromen, maar klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.

Houd de Gaiwan vast.

Probeer om de methode te vinden die het meest natuurlijk aanvoelt. Gebruik uw duim en middelvinger om de uitlopende rand van de kom vast te houden. Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsgewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U zult uw vingers een of twee keer branden voordat het goed gaat, dat is normaal!

Giet de thee uit de gaiwan in een kopje.

Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem naar uw kopje of een kan als u meerdere mensen wilt bedienen met een gelijkmatig brouwsel. Doe dit met vertrouwen, de thee zal vlot uitschenken. Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u er thee in laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.

Wanneer u klaar bent, doet u er heet water bij en zet u de blaadjes opnieuw.

Upptäck 150 mL Gaiwan, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinese Theepot kollektion.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jade Gaiwan 140ml” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *