Een Glazen Gaiwan
U krijgt het met of zonder schoteltje en in een versie met (gelijk aan shiboridashi) of zonder schenktuit (traditionele gaiwan). Het glas is een perfect neutraal materiaal zonder geheugen, zodat het geschikt is voor al uw brouwsels.
- Materiaal : Gepolijst glas
- Inhoud : 120ml (0,12L)
- Afmetingen:
- Japanse shiboridashi stijl (met schenktuit) : 10,5*7. 8cm
- Chinese stijl gaiwan type (zonder tuit) : 9,5*8cm
- Kleur : Wit
- Zonder filter, het deksel dient als filter
- Maakwijze : met de hand
- Levertijd 3 tot 4 weken
Gaiwan: een klein vat om thee in te zetten.
Teapot betekent "kom met een deksel" in het Chinees. Gebruikt in China sinds de Ching-dynastie (1644-1912). Een gaiwan (spreek uit als gaiwan) is klein genoeg om met één hand vast te pakken.
Voordelen van een gaiwan
Met een gaiwan kunnen theeblaadjes meerdere malen opnieuw worden geïnfuseerd.
Perfect voor meerdere infusies, meestal voor oolong, groene, witte en pu erh-thee. Zwarte thee ("rode thee" in China) behoudt minder snel zijn smaak tijdens meerdere infusies.
Een gaiwan stelt u in staat de infusie te controleren.
Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u bewonderen hoe ze hun smaak afgeven en kunt u beter beoordelen wanneer u de infusie moet stoppen.
Gebruik uw gaiwan
Doe de theeblaadjes in de kom.
De hoeveelheid varieert naargelang de sterkte van de thee, de grootte van de gaiwan en uw persoonlijke smaak. Gebruik over het algemeen meer dan in een theepot en zet korter.
Het hete water toevoegen
De temperatuur van het water varieert, afhankelijk van het soort thee. Gebruik het deksel om de bladeren om te roeren.
Hervind het deksel op het kopje
wanneer het brouwen klaar is (tussen 10 seconden en een paar minuten). Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water eruit te laten stromen, maar klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.
Houd de Gaiwan vast.
Probeer om de methode te vinden die het meest natuurlijk aanvoelt. Gebruik uw duim en middelvinger om de uitlopende rand van de kom vast te houden. Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsgewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U zult uw vingers een of twee keer branden voordat het goed gaat, dat is normaal!
Giet de thee uit de gaiwan in een kopje.
Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem naar uw kopje of een kan als u meerdere mensen wilt bedienen met een gelijkmatig brouwsel. Doe dit met vertrouwen, de thee zal vlot uitschenken. Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u er thee in laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.
Wanneer u klaar bent, doet u er heet water bij en zet u de blaadjes opnieuw.
Upptäck Theepot Porseleinen Beker met Deksel 200ml, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Gaiwan kollektion.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.