Gaiwan Design Chinese Theepot 150ml

54,00 59,00 

Ambassadeur van elegantie en soberheid, onze Gaiwan Design, Chinese theepot kop met uitlopende rand en delicaat handgemaakte bloemendecoratie, is hier om u alle soorten thee te serveren.

Onze garanties:

  • 14 dagen geld terug garantie.
  • Levering met tracking.
  • Responsieve klantendienst.

Een Chinese Gaiwan

Verkrijgbaar in 3 hooggebakken kleuren die nooit zullen verbleken, met of zonder schotel. Wij bieden ook een gemakkelijk te gebruiken versie met een gaatjesfilter op het deksel. Bekijk gerust ons geïllustreerde artikel over hoe je een gaiwan gebruikt.

  • Materiaal: Terracotta - Keramiek - Geglazuurd Steengoed
  • Oorsprong: China
  • Inhoud: 150ml (0,15L)
  • Afmetingen: zie foto's
  • Kleur: Blauw-groen, Rood of Beige
  • 2 modellen zonder filter : Het deksel dient als filter
  • 1 model met steengoed filter met gaten geïntegreerd in het deksel
  • Maken: met de hand
  • Levering 2 tot 4 weken

Wat is een Gaiwan?

Een gaiwan is een klein theebereidingshulpmiddel.

Het wordt vaak een "gedekseld kopje" (= "gedekselde kom" in het Chinees) genoemd en neemt de plaats in van een kleine theepot. Gaiwans worden in China gebruikt sinds de Ching Dynastie (1644-1912). Een gaiwan (uitgesproken als gaiwan), of zhong (in de regio Guangzhou), bestaat uit drie delen: een kom, een deksel en een schotel of schoteltje. Hij is meestal klein genoeg om alle drie de delen in één hand te kunnen vastpakken.

Voordelen van een gaiwan

Een gaiwan stelt de theedrinker in staat zijn theeblaadjes herhaaldelijk opnieuw te laten trekken.

Het is ideaal voor meervoudige infusies, die het meest worden toegepast voor oolong, groene, witte en puer-thee (zwarte thee behoudt minder snel zijn smaak bij opeenvolgende infusies).

Een gaiwan maakt ook een betere controle over het brouwproces mogelijk.

Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u zien hoe ze draaien en zich ontwikkelen, waardoor hun volle smaak vrijkomt. De gaiwan geeft je het gevoel dat je de thee-ervaring leidt, en niet alleen maar een ritje maakt.

Hoe gebruik je je gaiwan

je kunt alle tips voor het gebruik van een gaiwan in foto's vinden in onze blogpost, maar hier volgt een samenvatting:

Doe de theeblaadjes in het kommetje.

De hoeveelheid zal variëren, afhankelijk van de dichtheid van de thee, de grootte van de gaiwan, en de voorkeur van de drinker. Gebruik in het algemeen meer dan in een theepot en zet korter. Wij raden u aan uw eigen proefexperimenten uit te voeren en aantekeningen te maken.

Schenk heet water in de kom

De temperatuur varieert afhankelijk van de soort thee die u gebruikt. Gebruik het deksel van uw gaiwan om de blaadjes te roeren, en kijk gefascineerd toe hoe ze wervelen en opzwellen.

Sluit het deksel.

Als het zetten klaar is, wat afhankelijk van de thee 10 seconden tot een paar minuten kan duren, doet u het deksel weer op de kom en kantelt u hem zodat hij een beetje scheef staat. De opening moet groot genoeg zijn om het water eruit te laten stromen, maar niet te groot om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.

Houd de Gaiwan.

Je kunt je gaiwan op verschillende manieren vasthouden. Experimenteer en vind de methode die voor jou het meest natuurlijk aanvoelt. Probeer de rand van de kom vast te houden met uw duim en middelvinger. (Houd alleen de bovenkant vast om te voorkomen dat u uw vingers brandt, hoewel het bij het leren hoort dat u zich op zijn minst een keer brandt). ) Gebruik dan uw wijsvinger, of het gewricht van uw wijsvinger, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U kunt uw gaiwan met beide handen optillen aan de schotel.

Schenk de thee uit de gaiwan in een kopje.

Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem in de richting van uw kopje of in de richting van een kan als u vervolgens meerdere mensen een gelijkmatig brouwsel wilt serveren. Doe dit met vertrouwen en de thee zal vlot uitschenken. Het vergt een beetje oefening en concentratie (vermijd het oefenen de eerste paar keer voor een film of je kat). Schud de gaiwan een paar keer voorzichtig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u de thee in uw gaiwan laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.

Drink uw thee

Wanneer u klaar bent, doet u heet water in uw gaiwan en zet u de blaadjes opnieuw.

Upptäck Gaiwan Blauw Geëmailleerde Chinese Theepot 150ml, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinese Theepot kollektion.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gaiwan Design Chinese Theepot 150ml”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *