Een Blauw Gaiwan
Het is een gaiwan, het beroemde Chinese theepotkopje, voorgesteld in een compleet en nomadisch theeservies dat bestaat uit de theepot, een kan, 2 kopjes en een servet, alles ondergebracht in een zeer praktisch stevig koffertje. Perfect voor een Gong Fu Cha theebereiding in de 4 hoeken van onze ronde planeet!
- Materiaal : Aardewerk - Keramiek - Geglazuurd steengoed
- Oorsprong : China
- Inhoud : Theepot 150ml - Kan 135ml - Beker 45ml
- Afmetingen : zie foto - kist 11. 5 x 14cm
- Kleur: Blauw en zwart, elk exemplaar is uniek
- Zonder filter, het deksel dient als filter
- Delivery 2 tot 4 weken
Gaiwan: een klein vat om thee in te zetten.
Tapering betekent "kom met deksel" in het Chinees. Gebruikt in China sinds de Ching-dynastie (1644-1912). Een gaiwan (spreek uit als gaiwan) is klein genoeg om in één hand te kunnen vastpakken.
Voordelen van een gaiwan
Theebladeren herhaaldelijk infuseren.
Perfect voor meerdere infusies, meestal voor oolong, groene, witte en pu erh-thee. Zwarte thee ("rode thee" in China) behoudt minder snel zijn smaak tijdens meerdere infusies.
Controleer de infusie.
Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kunt u bewonderen hoe ze hun smaak afgeven en beter inschatten wanneer u het infuseren moet stoppen.
Gebruik uw gaiwan
Doe de theeblaadjes in de kom.
De hoeveelheid varieert naargelang de sterkte van de thee, de grootte van de gaiwan en uw persoonlijke smaak. Gebruik over het algemeen meer dan in een theepot en zet korter.
Het hete water toevoegen
De temperatuur van het water varieert, afhankelijk van het soort thee. Gebruik het deksel om de bladeren om te roeren.
Hervind het deksel op het kopje
wanneer het brouwen klaar is (tussen 10 seconden en een paar minuten). Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water eruit te laten stromen, maar klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.
Houd de Gaiwan vast.
Probeer om de methode te vinden die het meest natuurlijk aanvoelt. Probeer je duim en middelvinger te gebruiken om de uitlopende rand van de kom vast te houden. Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsgewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U zult uw vingers een of twee keer branden voordat het goed gaat, dat is normaal!
Giet de thee uit de gaiwan in een kopje.
Houd uw gaiwan stevig vast, kantel hem naar uw kopje of een kan als u meerdere mensen wilt bedienen met een gelijkmatig brouwsel. Doe dit met vertrouwen, de thee zal vlot uitschenken. Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u er thee in laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.
Wanneer u klaar bent, doet u er heet water bij en zet u de blaadjes opnieuw.
Upptäck Japanse Theepot met Kopjes, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinees Theeservies kollektion.
Reviews
There are no reviews yet.