Een Chahai Thee Dienblad 130mL
Een mooi bijpassend Chinees theeblad met reservoir is als optie verkrijgbaar. Om deze set compleet te maken, kunt u een uitstekende Gong Fu Cha set samenstellen met de verschillende modellen assorted cups.
- Materiaal : Aardewerk - Keramiek - Porselein
- Oorsprong : Qingyun - China
- Inhoud : Gaiwan 130ml (0,13L) - Thee Dienblad 250ml
- Afmetingen : Gaiwan 9 x 9,5cm - Bakje diameter 15cm, dikte 3,5cm
- Kleur: Blauw en geel
- Zonder filter, het deksel van de gaiwan dient als filter.
- Levering 2 tot 4 weken
- Wat is een Gaiwan
Een gaiwan is een klein potje om thee in te zetten.
Het wordt vaak een "mok met deksel" genoemd en neemt de plaats in van een kleine theepot. Gaiwans worden in China gebruikt sinds de Ching Dynastie (1644-1912). Een gaiwan (uitgesproken als gaiwan) bestaat uit twee of drie delen: een kom, een deksel en eventueel een schoteltje of schotelkopje. Hij is meestal zo klein dat het geheel in één hand kan worden vastgehouden.
Voordelen van een gaiwan
Een gaiwan stelt de theedrinker in staat zijn theeblaadjes meerdere malen opnieuw te laten trekken.
Het is ideaal voor meervoudige infusies, die meestal worden toegepast bij oolong-, groene, witte en puerthee (bij zwarte thee is de kans kleiner dat de smaak behouden blijft bij opeenvolgende infusies).
Een gaiwan zorgt ook voor een betere controle over de infusie.
Als de bladeren vrij in de gaiwan zweven, kunt u zien hoe ze draaien en zich ontwikkelen, waardoor hun volle smaak vrijkomt. De gaiwan geeft je het gevoel dat je de thee-ervaring leidt, en niet alleen een rondleiding krijgt.
Hoe gebruik je je gaiwan
Doe de theeblaadjes in de kom.
De hoeveelheid varieert afhankelijk van de dichtheid van de thee, de grootte van de gaiwan, en de voorkeur van de drinker. Gebruik in het algemeen meer dan in een theepot en zet korter. Wij raden u aan uw eigen proefexperimenten uit te voeren en aantekeningen te maken.
Schenk heet water in de kom
De temperatuur varieert afhankelijk van de soort thee die u gebruikt. Gebruik het deksel van uw gaiwan om de bladeren te roeren, en kijk gefascineerd toe hoe ze wervelen en opzwellen.
Sluit het deksel.
Als het trekken klaar is, dit kan 10 seconden tot een paar minuten duren, doet u het deksel weer op de kom. Kantel het deksel, zodat het een beetje scheef staat. Er moet een opening zijn die groot genoeg is om het water te laten weglopen, maar klein genoeg om te voorkomen dat de bladeren ontsnappen.
Houd de Gaiwan.
Er zijn verschillende manieren om uw gaiwan vast te houden. Experimenteer en vind de methode die voor jou natuurlijk aanvoelt. Gebruik uw duim en middelvinger om de rand van de kom vast te houden (houd alleen de bovenkant vast om te voorkomen dat uw vingers verbranden). Gebruik vervolgens uw wijsvinger, of wijsvingergewricht, om het deksel stevig op zijn plaats te houden.
Schenk de thee uit de gaiwan in een kopje.
Houd uw gaiwan stevig vast en kantel hem in de richting van uw kopje. Doe dit met vertrouwen en de thee zal vlot uitschenken. Het vergt een beetje oefening. Oefen niet voor een computer of een huisdier ;-). Schud de gaiwan een paar keer stevig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u de thee in uw gaiwan laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.
Nip uw thee vrolijk op.
Wanneer u klaar bent, doet u heet water in uw gaiwan en zet u de blaadjes opnieuw.
Upptäck Chinese Porseleinen Rijstkorrel Theepot 600ml, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinees Theeservies kollektion.
Reviews
There are no reviews yet.