Gaiwan Teaware en Dienblad 130/250ml

79,00 

Onze garanties:

  • 14 dagen geld terug garantie.
  • Levering met tracking.
  • Responsieve klantendienst.

Een Gaiwan Teaware

Deze Theepot en Dienblad zijn perfect voor het serveren van thee in de zuiverste Chinese traditie. Het is een prachtige Gaiwan die op een hol dienblad zit met gaten in het deksel om heet water en thee op te vangen bij het bereiden en serveren van thee bij de Gong Fu Cha.Er zijn 4 prachtige ontwerpen om uit te kiezen.

  • Materiaal : Aardewerk - Keramiek - Porselein
  • Oorsprong : China
  • Afmetingen en Inhoud:
  • Teapot : 130ml (0.13L) Max diameter 9.5cm, Hoogte 9cm
  • Tray : 250ml (0. 25L) Diameter 15cm, Hoogte 3. 5cm
  • Kleur: Blauw en wit of Groen en lichtbruin afhankelijk van model
  • Zonder filter, deksel dient als filter
  • Levertijd 3 tot 4 weken

Lees meer over het product:

Wat is een Gaiwan?

Een gaiwan is een klein theebereidingswerktuig.

Het wordt vaak een "dekselkopje" genoemd (= "dekselkom" in het Chinees) en neemt de plaats in van een klein theepotje. Gaiwans worden in China gebruikt sinds de Ching Dynastie (1644-1912). Een gaiwan (uitgesproken als gaiwan), of zhong (in het Kantongebied) bestaat uit 2 of 3 delen: een kom, een deksel en eventueel een schoteltje of schotelkopje. Het is meestal klein genoeg dat de verschillende onderdelen in één hand kunnen worden vastgepakt.

Voordelen van een gaiwan

Een gaiwan stelt de theedrinker in staat de blaadjes herhaaldelijk opnieuw te laten trekken.

Het is ideaal voor meerdere infusies, het meest beoefend voor oolong, groene, witte, en puer thee (zwarte thee zal minder snel zijn smaak behouden bij opeenvolgende infusies).

Een gaiwan zorgt ook voor meer controle over het brouwsel.

Als de blaadjes vrij in de gaiwan zweven, kun je ze zien draaien en groeien, waarbij al hun smaak vrijkomt. De gaiwan geeft je het gevoel dat je de thee-ervaring bestuurt, en niet slechts een ritje maakt.

Hoe gebruik je je gaiwan je kunt alle tips voor het gebruik van een gaiwan in foto's vinden in onze blogpost, maar hier volgt een samenvatting:

Leg theeblaadjes in de kom.

De hoeveelheid varieert naar gelang van de dichtheid van de thee, de grootte van de gaiwan en de voorkeur van de drinker. In het algemeen moet u meer gebruiken dan in een theepot en moet u minder lang trekken. Wij raden u aan uw eigen proefexperimenten uit te voeren en aantekeningen te maken.

Voeg heet water toe aan de kom

De temperatuur zal variëren afhankelijk van de soort thee die u gebruikt. Gebruik het deksel van uw gaiwan om de bladeren te roeren, en kijk gefascineerd toe hoe ze wervelen en opzwellen.

Sluit omslag.

Wanneer het zetten klaar is, wat afhankelijk van de thee 10 seconden tot een paar minuten kan duren, doe je het deksel weer op de kom en kantel je hem zodat hij een beetje scheef staat. De opening moet groot genoeg zijn om het water eruit te laten stromen, maar niet zo groot dat de bladeren er niet meer uit kunnen.

Keep up with Gaiwan.

Je kunt je gaiwan op verschillende manieren vasthouden. Experimenteer en vind de methode die voor jou het meest natuurlijk aanvoelt. Probeer de rand van de kom vast te houden met uw duim en middelvinger (houd alleen de bovenkant vast om te voorkomen dat u uw vingers brandt, hoewel het bij het leren hoort dat u zich op zijn minst een keer brandt). ) Gebruik dan uw wijsvinger, of het gewricht van uw wijsvinger, om het deksel stevig op zijn plaats te houden. U kunt beide handen gebruiken en uw gaiwan aan het schoteltje optillen.

Schenk gaiwan thee in een kopje.

Houd je gaiwan stevig vast en kantel hem in de richting van je kopje of in de richting van een kan als je vervolgens meer dan één persoon van een gelijkmatig brouwsel wilt bedienen. Doe dit met vertrouwen en de thee zal vlot uitschenken. Het vergt een beetje oefening en concentratie (vermijd het oefenen de eerste paar keer voor een film of je kat). Schud de gaiwan een paar keer voorzichtig om er zeker van te zijn dat alle vloeistof eruit is. Als u thee in uw gaiwan laat zitten, zal deze blijven trekken en bitter smaken.

Neem tevreden een slokje thee in de wetenschap dat je er echt cool uitziet.

Wanneer je klaar bent, doe je heet water in je gaiwan en laat je de blaadjes nogmaals weken.

Upptäck Chinese Theepot Gietijzer 300ml, ett annat bra alternativ! För fler valmöjligheter, kolla in vår Chinese Theepot kollektion.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gaiwan Teaware en Dienblad 130/250ml” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *